Kastelsgården får nyt hjerte

Stærk karakter med respekt for omgivelserne

Den nye del af Kastelsgården er en mørkegrøn, træbeklædt konstruktion, der med sit grønne mos på taget, emmer af hygge. Bygning ligger sig i en blød bue om legepladsens store smukke kastanie- og platantræer, hvor børn og voksne har et naturligt samlingspunkt.


Tilbygningen er karakteristisk i sit udtryk og respekterer samtidig byrummet med parker, ambassader, institutioner og klassisk københavnerbyggeri.

Med tiden vil de grønne vægge blive mærket af børnenes leg, hvilket vil være med til at styrke bygningens udtryk og understrege dens karakter.

 



Når man træder ind i de nye rammer får man en følelse af, at der er højt til loftet. Fornemmelsen understreges diskret af lysskakter, som skaber en let fornemmelse og sikrer, at institutionen får mest muligt ud af det nordiske dagslys.

Dagslyset har en central rolle i alle rum, og store glaspartier åbner op for udsigten til omgivelsernes luftige grønne områder.


Kastelsgårdens nye lokaler er på 800 kvm med plads til fire børnegrupper, et samlet stort produktionskøkken for hele institutionen, personalefaciliteter, birum, teknikrum og fællesrum.

Læs mere om projektet HER