Udflugt til DTU - biosfæren i 202 og et kig på innovativt interiør i 303

I biosfæren næsten svæver panelbeklædte mødebokse i det enorme fællesrum. Ovenlysskakte sender blødt dagslys ned mod biosfærens to balkoner og skifergulvet, der er en direkte reference til DTUs oprindelige gulve i norsk opdalskifer.

Christensen og Co lod også turen gå forbi bygning 303, hvor en serie sart grønne møbler lyser op i ankomsthallen. Det indbydende interiør er rummets naturlige samlingspunkt, og her kan DTUs førsteårsstuderende hænge ud eller lave gruppearbejde. De flytbare moduler er et diskret, men frisk pust i Koppel parrets oprindelige rum med de karakteristiske skifergulve og gule tegl. Designet og placeringen transformerer derfor respektfuldt den tidligere gennemgangshal til et behageligt opholdsrum, hvor studerende kan føle sig hjemme.

Møblerne er det første man møder, når bevæger sig op ad de få trin ved hovedindgangen. Deres sarte grønlige lasering lader asketræets struktur skinne igennem, og den lyse støvetgrønne polstring gør møblerne lette og indbydende. Farvespillet og de bløde beslutsomme linjer giver rummet et moderne præg, et præg som understreges af, at man kan slutte sin computer direkte til strøm i modulernes base.

Modulerne er store kvadratiske elementer, der er placeret i et forgrenet net af studieøer. Øerne har både siddepladser, som vender ind mod hinanden, og pladser der vender ud i rummet, så her kan man både fordybe sig eller bare slå sig ned for kort bemærkning. Formen er på én gang en leg med DTU-studiets naturvidenskabelige identitet, og samtidig gør den modulerne fleksible så de kan placeres i forskellige konstellationer alt efter behov.