Hafnia Hallen åbner for sportsmekka

I 1998 blev Danmarks største limtræsspænd opført over en kunstgræsplæne i Valby under navnet Club Danmark Hallen. En vinternat i 2010 kollapsede tagets ene ende under store snemasser. Sidenhen lå hallen i ruiner, mens Københavns Kommune arbejdede med adskillige skitseforslag til ombygning af hallen. Endelig i 2014 vandt Christensen & Co. Arkitekter opgaven med at skabe et multifunktionelt sportsmekka under de imponerende limtræsbjælker.

Et klart rødt indgangsparti fører ind i hallens store uopvarmede område, hvor den oprindelige løbebane i olympisk størrelse og en 11-mandsfodboldbane med kunstgræs er placeret. Ved indgangen ligger det nye orange-røde klubhus, som udvendigt har en klatrevæg, klatretrapper, en trappe til ophold og en tagterrasse med udsyn over hallens store fodboldbane og livet i de mindre haller. I hallens gavle er de mange funktioner og faciliteter stablet i tre etager, hvor glasfacader lader sportsudøvere og tilskuere blive inspireret til at deltage i de mange aktiviteter.

I hallen skaber arkitekturen rum for en bred vifte af idrætsudøvere og bidrager samtidig til et aktivt lokalmiljø med fokus på sport, bevægelse og fællesskab. Hallen er organiseret som en energitrappe, hvor varmetab bliver til varmegevinst, ved at opvarmede områder i klubhuset, afgiver varme til semiopvarmede områder, som igen afgiver varme, til de uopvarmede dele af hallen.

Læs mere om projektet HER