” The clubhouse seems to rise out of the playing fields to form an A-shaped ridge. In the design the roof and façades of the clubhouse are transformed into a grandstand with an integrated energy design and green vegetation.”

Allerød Football Club

An A-shaped clubhouse

Located between the woods and scattered trees, Allerød Clubhouse overlooks a large expanse of playing fields. The clubhouse seems to rise out of the playing fields to form an A-shaped ridge. In the design the roof and façades of the clubhouse are transformed into a grandstand with an integrated energy design and green vegetation. In front of the building a large entrance area is placed with trees and parking for bikes and cars. On the large, sheltered roof-top terraces in the gables, visitors can watch the games on the smaller pitches to the east and west of the building. From the main entrance there is a clear view of the entire house, through the foyer to the café and meeting rooms on the first floor. The club house layout supports the informal atmosphere, where players can meet and hang out before and after training.

ClientAllerød Municipality
Area1700 m²
Year2013
LocationAllerød, DK
CollaboratorsJönsson, Dines Jørgensen
ImagesSTAMERS KONTOR, Christensen & Co. Architects
UsersAllerød Football Club
There's more down here!