Bengerd Campus Hall

A social engine

Bengerd Sports hall on Ringsted Campus is built for Ringsted Gymnasium, and acts as a social engine on Ringsted Campus. The hall is a multifunctional setting for sporting activities. Embedded one and a half metres into the terrain, the sports hall boasts high ceilings and large glass surfaces that let in natural light. Further, the glass allows people outside to watch what is happening in the hall, and in the three multifunction rooms. The roof, which is clad with expanded weathering steel, extends beyond the façade to provide sun-screening in the most exposed places. The façade overlooking the main campus is open, and a sloping landscape connects the hall with its surroundings. The landscape is designed for social gatherings and relaxation, and offers views of the activities taking place inside the hall and on campus.

ClientRingsted Municipality
Area1800 m²
Year2014
LocationRingsted, DK
CollaboratorsMarianne Levinsen Landscape, SWECO
ImagesBo Bolther
UsersRingsted Campus
There's more down here!