Car Park Glostrup

A sustainable spiral

The circular parking facility marks the end of Glostrup Hospital’s parking area. The architectural concept is simple, but effective: The parking area is folded up into a dynamic and highly space-efficient helix. The helix winds its way around an inner yard with large trees, which naturally ventilates the building and let’s daylight into all levels of the facility. The green growing façade is a unique feature and the lushness is sustained by advanced censors and watering systems. The lush greenery supports the architectural ambition of minimising the hospital’s carbon footprint. Sustainability is integrated in all the building’s elements, where the focus has been on daylight and openness to promote a sense of safety. The layout is intuitive and logical, which makes it easy to find a free parking space among 400 spaces. Moreover, motorists can easily and safely find their way from the car park to the hospital.

ClientThe Capital Region of Denmark
Area9.600 m²
Year2014
LocationGlostrup, DK
Collaborators5E-byg, Lassen Landscape, SWECO
ImagesBo Bolther
UsersGlostrup Hospital
There's more down here!