”The building is organised around eight towers. The towers are surrounded by an open environment with islands of specially designed study places. Beneath the sloping skylights, lightweight walkways pass between the tops of 22 evergreen trees that stimulate the indoor climate."

Compute B324

Campus in a box

Compute B324 at Technical University of Denmark (DTU), is an intense learning environment for the Department of Applied Mathematics and Computer Science. Here, the university’s high ambitions merge with innovative architectural design solutions to create an active learning environment that establish a strong sense of community. The interior of the building is partially visible behind sandblasted, white and transparent glass. The ground floor houses state-of-the-art classrooms, with offices and meeting rooms on the upper levels. The building is organised around eight towers. The towers are surrounded by an open environment with islands of specially designed study places made of ash wood. Flooded with daylight, all the rooms have soft acoustics, and beneath the sloping skylights, lightweight walkways pass between the tops of 22 evergreen trees that stimulate the indoor climate in this complex building. All the elements in this intense yet open facility has been organised to stimulate and support learning and the scientific work.

ClientTechnical University of Denmark (DTU)
Area4700 m²
Year2013
LocationLyngby Campus, DK
CollaboratorsKragh & Berglund, Anders Christensen, Henrik Larsen Engineers
ImagesAdam Mørk, STAMERS KONTOR
UsersDTU - Compute
There's more down here!