Ørestad Ice Rink

A translucent cooler

Ørestad Ice Rink is designed as a visually open complex for sporting activities on ice. In an urban area with many public institutions, and close proximity to nature, the ice rink is a venue where people come together irrespective of their sport, age and sporting level. With its transparent glass, translucent glass, wooden lamellae and wood-clad sections, the façade creates an exciting transition between the indoor and outdoor environments, giving the hall an organic feel as well as hint at its ice-cold interior. The design challenges the traditional view of an ice rink as a very introvert building, due to the strict temperature requirements. Thus, an inner walkway runs along the building’s east-facing transparent façade, which allows people to see the athletes on their way onto the ice from the changing rooms. In the same way, an outdoor path allows the life of the hall to trickle out into the surroundings where spaces for relaxing and interacting with the architecture are placed along the perimeter of the building.

ClientCopenhagen Municipality
Area6000 m²
Year2016
LocationØrestad, DK
CollaboratorsEngineers Wessberg, PK3 Landscape
ImagesAdam Mørk, Christensen & Co. Architects
UsersCopenhagen Lions
There's more down here!