watchtower

A harbor view

Just at the tip of Copenhagen´s Nordhavn, the watchtower creates a viewing platform with a close conceptual link to harbors historic function as a shipping port. The watchtower is created from a number of containers, stacked vertically and horizontally 8 meters tall. A staircase weaves its way in and about the tower, leading to two small exhibition spaces half way up, ending at the viewing platform at the very top of the tower. Large panoramic glass walls at the end of each white container opens up the bright yellow interior, tempting bypassers to venture up into the watchtower. From the top, visitors get a clear view across the water and the surrounding area, which is designed with small islets of greenery and trees, benches and bicycle stands. The entire area is part of a recreational area running along a promenade, leading the way to the watchtower.

ClientCPH City & Port Development
Area93m²
Year2014
LocationNordhavn, Denmark
CollaboratorsNiras
ImagesAdam Mørk
There's more down here!