DTU Energy – B310

Intervowen research facilities

Building B310 at Technical University Denmark (DTU) provides DTU Energy, DTU Physics and DTU 3D Imagining Center with new facilities and creates a space for interdisciplinary collaboration. The six story high building includes custom designed research facilities and generic flexible laboratories able to meet future needs. The facade is designed as patterns of brown coppery sections, adding a lightness and vibrancy to the large building. The choice of dark brown metal combines modern materials, used for several new buildings on campus, with a reinterpretation of the traditional colors – yellow and black – resulting in a façade that adds yet another contemporary layer to the DTU campus. At the ground floor, the facade is folded up into a canopy sheltering a pathway along the building where panoramic windows allow bypassers to get a sense of the inner life. Inside, social activities are centered at the ground floor and winds up through the levels at the southern end of the building. Here, visual and acoustic connections permeates the building, creating a web of social wormholes that facilitates a dynamic research environment. The project is carried out in a close collaboration between client, advisors and contractors, thus all stakeholders have been actively contributing to the project from day one.

ClientTechnical University of Denmark (DTU)
Area9.280 m²
Year2019
LocationLyngby Campus, DK
CollaboratorsMOE engineers, MT Højgaard contractor
ImagesChristensen & Co.
UsersDTU Energy, DTU Fysik, DTU 3D Imagining Centre
There's more down here!