Smoking zones

Chameleon-like reflections

The sculptural smoking zones are tailor-made for Copenhagen University, mirroring the surroundings to blend seamlessly into different settings at the Copenhagen Science Campus. The chameleon-like smoking zone are the result of the university’s new smoking policy, which stipulates that student and employees cannot smoke within a 10 meter perimeter from the university’s buildings. Therefore, the design of smoking zones are carefully created to intrigue and encourage students, researchers and administrative personal to step away from the building. The modular concept creates an open-ended design, which can be combined in various compositions that softly connects to the surroundings as well as create an exterior hot spot for social gathering, Sheltered from wind and rain, and just as attractive to those not smoking.

ClientCopenhagen University, Campus Service
AreaRolighedsvej 4m² / HCØ Institute 5 m2
Year2017
LocationCopenhagen, Denmark
ImagesChristensen & Co. Architects
UsersStudents, researchers, administrative staff
There's more down here!