SOLHUSET - H├śRSHOLM

Den klimavenlige børnehave ”Solhuset” i Hørsholm, understreger endnu engang at god arkitektur og integreret energidesign kan gøre en forskel, når det kommer til energiminimering og et godt indeklima.”Solhuset” er lavet overactive house proncipperne, hvilket betyder at når solfangere, solceller og varmepumpen medregnes vil børnehaven have en overproduktion af energi.

”Solhuset” - er blevet til gennem en intens og innovativ proces, hvor teamet gennem en række workshops har kvalificeret sin fælles udvikling af projektets samvirkende energi- og klimakoncept. Den nye børneinstitution er indbefattet af at være et oplevelsesrigt, levende og frem for alt lyst hus, som er rart at være i, både for børn og voksne.

Titel: Energiproducerende integreret børnehave

Bygherre: Hørsholm Kommune

Areal: 1300 m²

År: 2009-2011

 

Solhuset er udviklet i et strategisk partnerskab mellem Hørsholm Kommune, VKR Holding A/S og LionsBørnehuse. Børneinstitutionen opføres af Hellerup Byg A/S i samarbejde med CCO, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter og Rambøll.