NAVITAS

Siden sommeren 2014 har mere end 2.000 studerende, undervisere og erhvervsdrivende haft deres daglige gang i Navitas på den nye havnefront i Aarhus. Byggeriet huser Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen og INCUBA Science Park og rummer uddannelse, udvikling og erhverv med fokus på energi – og bliver Danmarks største lavenergibyggeri. Aarhus Kommune er medbygherre med et offentligt parkeringsanlæg med 450 pladser. Sammen med p-pladserne for skolen, bliver det i alt 685 pladser.

Målet med Navitas er at skabe et førende videnscenter og innovativt miljø inden for energi, miljø og byggeri, som med en placering i hjertet af Aarhus udgør førsteklasses rammer for uddannelse, innovation og iværksætteri. Navitas bliver et byggeri med fokus på energi, og derfor er det et selvstændigt mål, at bygningen kommer til at fremstå som et internationalt fyrtårn for energibesparelser og anvendelse af energiteknologier, bl.a. opføres byggeriet som Energiklasse 1.

 

 

 

Titel: Danmarks største lavenergibyggeri

Bygherre: Navitas samt Aarhus Kommune

Areal: Totalbebyggelse: 63.000 m²  (38.000 m² + 25.000 m²  parkering)

År: 2010-2014

 

Navitas er udført i totalentreprise, teamet er: Entreprenør A. Enggaard A/S (E. Pihl & Søn), Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, Christensen & Co Arkitekter, Marianne Levinsen Landskab og ingeniør ALECTIA.