UDKIGSTÅRN I KØBENHAVNS NORDHAVN

Ved krydstogtskajens udsigtsplads mod syd opføres et udkigstårn ved indsejlingen til København. I toppen af tårnet etableres et udkigsplateau i 8 meters højde, med adgang via en trappe samt elevator. Omkring tårnet placeres runde planteøer med  træer, runde cykelbakker, cykelstativer og bænke, der giver mulighed for ophold og hvile.

Tårnet består af 4 containere, 3 stk. 20 fods containere stablet forskudt oven på hinanden og 1 stk. 40 fods container, der er rejst, så den står lodret og fungere som elevatortårn. Hver af de 3 stk. 20 fods containere er forbundet af en trappe, der løber op på taget af den øverste container, hvor der etableres et udsigtsplateau i 8 meters højde med udsigt over Københavns Havn.

Materialer og overflader
I gavlene på de 3 stk. 20 fods containere er der monteret glasvægge samt glasdøre, hvor der indkig til containerne fra terræn og trappereposerne. Dermed er det muligt at anvende de 3 stk. 20 fods containere til diverse kunstudstillinger samt udstillinger om udvidelsen af Københavns Havn. CCO har lavet projekter sammen med NIRAS

 

År: 2014