SYNERGY HOUSE

Et visionært institutbyggeri på Kungliga Tekniska Högskolans campus på Valhallavägen i Stockholm. Den nye institutbygning skal markere den nordlige indgang til KTH Campus og skal placeres umiddelbart ud til Nationalstadsparken, som omkranser Stockholm. Huset er organiseret med særlig fokus på at fremme kreativitet og samarbejde mellem institutter og virksomheder i huset. Det cirkulære atrium med forskudte koncentriske cirkler,

danner et markant vertikalt forbindelsesrum – en korridor af lys, sociale og visuelle kontakter. Omkring dette rum tilbyder den stjerneformede huskrop fleksible landskaber for dynamiske moderne samarbejdsprocesser. Huset er i udstrakt grad baseret på alternative energikilder og bygges helt uden varme- og køleanlæg. Det har derfor et samlet energiforbrug på kun 30 pct. af det normale for denne type bygninger.

Titel: Institutbygning på KTH, Stockholm

Bygherre: Akademiska Hus, Stockholm

Areal: 9000