ALBANO - Sverige

CCO har medvirket til udviklingen af et 150.000 m² nyt område med universitet-, student- og forskerboliger i den nordlige del af Stockholm. Her har vi har designet to bygninger indeholdende undervisnings- og forskerfaciliteter.

 

Bygningerne er placeret i et skrånende terræn mellem Albanovägen og Ravinparken, hvor de terrasserer ned fra 5 til 2 etager. Ind mellem bygningerne er Albanotrappen placeret, den fugerer som den primære forbindelse og et samlende element ind i området.

 

 

 

 

For at understrege den vigtige åbenhed placeres sociale- og akademiske mødepladser og indgange til undervisning på hver side at Albanotrappen.

 

Med placeringen i Kungliga Nationalstadsparken er det vigtigt at biodiversiteten og de rekreative muligheder som området i dag tilbyder, bibeholdes og forstærkes. Campus er centrum i Vetenskapsstaden og forbinder Universiteterne i den nordlige del af Stockholm.

Titel: ALBANO - Undervisningsbyggeri
BygherreAkademiska Hus
Areal: 37.100 m²

År: 2006-2020
 

I samarbejde med: Nivå Landskabsarkitektur, ÅF (Installationer), COWI (Konstruktioner)

Renderinger: ´Beauty and the Bit´