SOMMERHUS I ASSERBO

Den store grund er beliggende i det udstrakte skovområde mellem Kattegat og Arresø i Nordsjælland. En lysning er ryddet i den tætte bevoksning, og efter fældning af godt 100 store træer er der dannet en åbent græsklædt flade med enkeltstående træer, som skaber forgrund og giver skygge. Det lille hus er grundlæggende en træbeklædt flåde, bygget på pæle, så den svæver over græsset.

 

Flåden foldes op og rundt, så den danner ryg mod nord og fortsætter i taget som åbner sig mod lyset for at kulminere i det store udhæng. En enkel og præcis ramme om opholdsrummet og terrassen, som udgør ét sammenhængende rum med glidende overgange mellem ude og inde. Facaderne er beklædt med sortmalede brædder, tagudhængets underside har ubehandlede fyrretræslister under et gennemsigtigt tagparti.

Titel: Sommerhus i Asserbo

Bygherre: PRIVAT

Areal: 64 m²

År: 2005

 

 

Sommerhuset i Asserbo er designet i samarbejde med arkitekt maa Pernille Poulsen