Guggenheim Helsinki

Vores Forslag til det nye Guggenheim i Helsinki startskuddet på den ambitiøse masterplan og transformation af syd havnen, fra en industriel tung havn til et moderne rekreativt og kulturelt bymiljø.

 

Det nye museum vil ses fra alle vinkler af havnen og det kuperede by landskab omkring, samtidig med at bygningen ikke skal obstruere vigtige kig i og omkring havnen og den gamle by. Fra bygningen tilbyder vi spektakulære panorama kig således at oplevelsen i museet bliver kombineret med oplevelsen af Helsinki.

Det overordnede arkitektoniske koncept udspringer fra ideen om overgangen mellem intense kunst oplevelser og pausen derimellem.

 

Bygningen består af en stabling af fleksible og effektive udstillings gallerier. Flowet imellem gallerierne opleves som en spiralerne sti, der tilbyder en variation mellem den intense møde med udstillingerne i en pause til fordybelse og med den fantastiske udsigt over byen, landskabet og Helsinki øhav. Derved integreres museet i sin kontekst, giver en oplevelse tilbage til byen og tilbyder en funktionel og rationel ramme.

Titel: Nyt Kunstmuseum - Guggenheim
Bygherre: Guggenheim Foundation
Areal: 12.100 m²

 

Konkurrencen var en af de største åbne arkitektkonkurrencer i verden med 1715 indsendte forslag.