Østerbro Ice Rink

Starting an urban area

At an old industrial part of Copenhagen, Østerbro Ice Rink will drive the development of an entirely new urban area, including housing and cultural venues. Architecturally, Østerbro Ice Rink creates a link between the neighborhood’s history, elongating the industrial design tradition of the area in a contemporary concept for an open inviting house, inspiring by-passers to take part of the activities inside. Upon entering the building, the ice is visible through large screen doors and via the combined café and skate rental area, which is open towards both the arrival area and the ice rink. The café is the warm social epicenter of the house, highlighted by the café’s warm wooden design. A pathway with an overhead balcony stretches along the building’s southern side; here panoramic windows open up the life of the building towards the surroundings. Changing rooms are placed on the ground floor, making the athletes visible as they enter and exit the ice. Along the balcony at the first floor, all the club facilities of the house are accessible. Inside the ice-cold center of the house, raw concrete surfaces and aluminum become the cool functional counterweight to the warm wooden social area of the café. In addition, the ice rink holds a unique feature: large panoramic windows facing northern, connecting the sporting activities of house with the nearby football fields with the huge power station, Svanemølleværket, on the horizon.

ClientCopenhagen Municipality
Area5200 m² / 7.800 m² for parking
Year2021
LocationCopenhagen, Denmark
CollaboratorsRambøll, DEAS, CASA
ImagesChristensen & Co.
There's more down here!