Roskilde Technical College

An interdisciplinary gallery

Through a north-facing glass façade, a fluid transition is created between Roskilde Technical School and the pulsating life of ‘Musicon’, Roskilde’s new urban district. The multi-faceted façade is made of galvanised metal and creates a dynamic interplay with the changing colours and varying intensity of the light. The prism-shaped building is home to web-integrators and graphic designers. From the main entrance, there is a clear view of the galleries on each level, behind which the building’s functional interior opens. Lightweight stairways rise through the open space revealing wood-clad balconies with open study zones designed for group work. This is also where the workshop-style classrooms are a located, designed to challenge the idea of the classroom as a rectangular room with a blackboard. At the top of the building are two large roof terraces offering magnificent views of the local area – in the summer it is possible to cast your glance across the motorway to the massive ‘Roskilde Festival’.

ClientRoskilde Technical School
Area17.000 m²
Year2013
LocationRoskilde, DK
CollaboratorsKragh & Berglund, Niras
ImagesAdam Mørk, STAMERS KONTOR
There's more down here!